Kantinediensten

Het inplannen van de bardiensten gaat via de website met een link die aan het einde van deze pagina kan bereiken. Nadat je op deze pagina bent gekomen dien je met je gebruikersnaam (emailadres) en je wachtwoord aan te loggen. Mocht je het wachtwoord vergeten zijn dan kun je een nieuw wachtwoord aanvragen. Tip…… wijzig na aanloggen het wachtwoord welke voor jou makkelijker te onthouden is.

 

 

Een toelichting bij de verplichte werkzaamheden:

Het Nieuwe Land is een tennisvereniging die draait op vrijwilligers. Dat betekent dat we, samen met de leden, de keuze hebben gemaakt om de kantine en het park in eigen beheer te nemen. Hierdoor dienen er nog al wat activiteiten opgepakt te worden door vrijwilligers (leden) van de vereniging. De afgelopen jaren zien we een terugloop in activiteiten, die door leden op vrijwillige basis wordt opgepakt. Deze trend zien we ook bij andere sportverenigingen in Almere en wordt ook gesignaleerd bij al het vrijwilligerswerk dat wordt verricht in Nederland.

Als Tennisvereniging HNL hebben we niet de keuze gemaakt om het werk bij de kleine groep vrijwilligers te houden, maar ondersteuning aan de vrijwilligers te geven door een verplichting in te voeren voor onze leden. Dit is gezamenlijk met de leden in een algemene ledenvergadering besloten.

 

 

 

  • Anders dan voorafgaande jaren dienen de bardiensten voor pasjesdag te zijn ingevuld. Op pasje dag zelf is er geen gelegenheid meer om bardiensten in te vullen.
  • Om bardiensten te kunnen invullen dien je in het bezit te zijn van het IVA certificaat. Dit certificaat is na het behalen onbeperkt geldig. Het hoeft dus maar 1 keer te worden behaald. Het IVA certificaat is door de overheid verplicht gesteld voor alle barvrijwilligers. Gemiddeld heb je ongeveer 45 minuten nodig om de theorie en de toets te doen. Een kopie van het certificaat wordt bij HNL in een ordner gearchiveerd. De training is kosteloos.
  • Senior en Studenten leden dienen 3 bardiensten of parkonderhoud in te vullen, dagleden  1. Vanaf 70 jaar (of het jaar waarin een lid 70 wordt) zijn leden vrijgesteld van bardiensten.
  • Bij verhindering dien je zelf voor vervanging te zorgen. Geef dit ook tijdig door aan de kantinecommissie. Bij niet verschijnen op de afgesproken bardienst (of bij afbellen voor deze bardienst) wordt een boete geheven van € 30,-.
  • Jeugdleden en juniorleden zijn buiten deze verplichting gehouden, omdat zij in veel mindere mate gebruik maken van de kantine (en de bar) en de drempel voor het sporten niet al te hoog willen maken. Daarbij vinden we dat pas vanaf 18 jaar alcohol geschonken kan worden en onze jeugdleden hier dus niet mee willen verbinden. Bovendien is het wettelijk zo geregeld. Het is dan ook niet toegestaan voor Jeugdleden om bardienst/keukendienst te draaien.
  • Het draaien van bardiensten door “niet” leden is niet toegestaan tenzij met toestemming van de kantinecommissie. 
  •  Met de ledenvergadering is afgesproken dat bij niet verschijnen op de afgesproken bardienst (of bij afbellen voor deze bardienst) een boete wordt geheven van € 30,-.
  • Binnen de tennisvereniging is afgesproken dat de tennispasjes pas worden vrijgegeven als aan alle verplichtingen van het lidmaatschap is voldaan. Dit betekent dat betaling van de contributie (en eventueel inschrijfgeld) is ontvangen en bardiensten / parkonderhoud zijn afgesproken.

Voor het overzicht en inplannen:
kantinediensten: Klik hier
reglement verplichte werkzaamhedenklik hier.

 

Vragen en/of informatie:

mail dan naar de kantinecommissie.

 

 

 

 

Reacties zijn gesloten.