Het Nieuwe Land is de oudste tennisvereniging van Almere-Stad en is opgericht in 1980.

Naast het tennissen bieden wij onze leden vele activiteiten. Zowel de recreatieve als prestatieve tennisser komt bij HNL aan zijn trekken. Voor de recreatieve tennisser worden diverse interne toernooien, koffie ochtenden en toss-avonden georganiseerd. De prestatieve tennisser kan meedoen aan de KNLTB competitie en ons vermaarde open toernooi, het unieke HNL Open Dubbel, maar ook aan de clubkampioenschappen.

HNL beschikt over een mooi aangelegd park met 7 silica nova banen, die allemaal verlicht zijn. Deze baansoort maakt het mogelijk dat het hele jaar door gespeeld kan worden.

Vanaf de tribunes kun je bij alle banen genieten van het tennisspel. Naast de tennisbanen beschikken we ook over 1 zgn. oefenkooi en een speciale baan voor mini-tennis. HNL beschikt over een ruim rookvrij clubhuis met een gezellige bar. Uiteraard zijn er kleedkamers met douches aanwezig. Voor de kleine kinderen is er ook nog een speelveldje. Neem vast een digitaal kijkje.

In de kantine is ook een keuken waarin bij grotere evenementen een ruim assortiment aan snacks en broodjes voorradig is. De bar- en keukendiensten worden door de leden zelf ingevuld.

Tijdens het zomerseizoen (1 april t/m 30 september) kan elke dag vanaf 8.00 uur tot 23.00 uur op de banen worden gespeeld. ’s Winters is de eindtijd 22.00 uur.

Je krijgt als lid een KNLTB spelerspas die je o.a. gebruikt bij het reserveren van een baan. Hierbij werkt HNL met een afhangsysteem, waarbij speeltijden van 45 minuten gelden. Met deze pas kun je ook aan toernooien elders deelnemen.

’s Avonds is het erg gezellig maar ook druk, wij adviseren onze leden daarom ook om overdag eens te gaan tennissen. We verwachten van je dat je met gepaste (tennis) kleding komt tennissen. Tevens is het verplicht om tennisschoenen te dragen die geschikt zijn voor het spelen op gravel. Een racket en tennisballen dien je zelf mee te brengen.

Zoals je hebt kunnen lezen biedt HNL een verenigingsleven waarin veel georganiseerd wordt en gezelligheid voorop staat. Deelname aan alle activiteiten moet niet, maar is erg leuk. Het is wel een mogelijkheid om andere leden sneller te leren kennen. Hetzelfde geldt voor je bijdrage aan het organiseren van activiteiten of onderhoudswerkzaamheden aan clubhuis of op het park: het is niet verplicht (op de kantinediensten na), maar je leert op deze wijze je tennisvereniging en de leden kennen.

Ook in de winter staat HNL dus niet stil. Naast tennisevenementen organiseren leden activiteiten zoals de wekelijkse klaverjasavonden. Op een aantal zondagen is er een interne wintercompetitie samen met LTV uit Almere Haven, wisselend gepeeld op beide parken.

We hopen dat deze pagina je voldoende informatie heeft gegeven over het wel en wee van HNL. Verder kunnen we alleen maar zeggen: kom eens langs, dan kun je het allemaal zelf zien en ervaren. Er zijn altijd wel leden aanwezig die je te woord willen staan. En wil je nog meer weten: elders op onze website staat nog veel meer informatie. Ook kun je je via de website direct inschrijven als lid.

Wij hopen je binnenkort als lid van HNL te mogen begroeten!

Reacties zijn gesloten.