Dagbesteding Tiebreak

Dagbesteding Tiebreak, Het Kompass:


Links: Tekenmoment tussen HNL (Regina) en Tiebreak (Natalie)
Rechts: Kim, Jorn (1e deelnemer Tiebreak), Jasmijn en Branco.
Foto's; Suzan Breedveld Poortnieuws

Vanuit de voorzitter Regina Tang: 
Een clubhuis staat overdag vaak leeg, zonde van zo een prachtige locatie, wij willen als vereniging graag maatschappelijk en sociaal het verschil maken. Waar beter kan je dat dan bij onze mooie vereniging doen. Zeer trots op deze fantastische samenwerking, waarin we kijken hoe we elkaar kunnen versterken, met dank aan Jasmijn en Kim, met inmiddels Branco ook in het team, en uiteraard de ondersteuning van Natalie Kaim, directeur bij Het Kompass, is de dagbesteding Tiebreak september 2023 gestart. 

Wie zijn wij?

Kim Tetteroo en Jasmijn Koen. Al jaren hebben wij ervaring in het begeleiden en ondersteunen van jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking en/of autisme op school, werk en thuis.

Naast ons werk hebben wij ook een gezamenlijke hobby en dat is tennis en padel.

In samenwerking met Het Kompass mogen wij nu onze unieke dagbesteding voor jongeren en volwassenen met een beperking gaan runnen binnen tennis- en padelvereniging Het Nieuwe Land.

Visie:
Wij geloven dat ieder mens uniek is en vanuit dit gedachtengoed, gekeken moet worden naar individuele behoeften en kwaliteiten van onze deelnemers.

Missie
Wij willen de kwaliteiten van onze deelnemers versterken, hun zelfvertrouwen vergroten en ze laten voelen dat zij gewaardeerd worden. 

Wij vinden het belangrijk dat onze deelnemers een veilige en passende plek hebben in de maatschappij. Wij zijn ervan overtuigd dat Tennis- en padelvereniging Het Nieuwe Land hier de uitgeroepen plek voor is.

En waarom?
Omdat er bij HNL veel werkzaamheden voorkomen, die heel goed door onze deelnemers gedaan kunnen worden. 

Het is een win-win situatie. De leden van de vereniging kunnen tennissen, padellen, klaverjassen en gezellig een drankje drinken in kantine. Tegelijkertijd hebben onze 
deelnemers een zinvolle dagbesteding en voelen zij zich gewaardeerd.

Welke activiteiten gaan onze deelnemers doen?

Horeca: o.a. Bedienen en bar draaien, koken en bakken, mise-en place voorbereiden.

Foto: De dagbesteding maakt heerlijke appelplaattaart, welke o.a. door onze competitie teams besteld en lekker met de tegenstanders gegeten kan worden. 

Parkonderhoud: o.a. vegen en bladblazen, onkruid wieden, tribunes schoonmaken.

Facilitair: o.a. handdoekjes en wc papier aanvullen, schoonmaken, thee en handdoeken wassen en vouwen.

Sport: Tennis en Padel, G-team opzetten, Toernooien organiseren voor G Teams.

Waar maken wij gebruik van:
Een ruimte waar wij onze dagplanning kunnen ophangen. Een plek, wanneer het nodig is om even te ontspannen. Een kast (die op slot kan) waar wij wat spelletjes, puzzels, administratie enz. neer kunnen zetten. Materialen om het park en de kantine mee schoon te houden. 
Daarnaast de apparatuur om te kunnen bakken, koken, wassen.

Wij zijn heel erg enthousiast en ervan overtuigd dat wij de vereniging met een kleine groep deelnemers (max. 8 deelnemers) kunnen helpen. Hierdoor zorgen wij voor een enorme bijdrage aan de werkzaamheden.

De dagbesteding is er op dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00 uur tot 16.00 uur. 

Heb je vragen of wil je meer weten? stuur een mail naar
[email protected]